Waarom uw puppy opvoeden zo belangrijk is

Misschien ziet u wel eens de hond van uw buurman, en denkt u: zo, die luistert goed! Hij blijft altijd bij zijn baas en luistert naar alle commando’s, zonder tegen te stribbelen. In al uw enthousiasme neemt u zelf een puppy, om al snel tot de conclusie te komen: die luistert toch echt wat minder goed…

Een puppy moet opgevoed worden, net als een kind. Waarom dat zo belangrijk is, en hoe u dit goed doet? Dat kunt u hier lezen!

Het belang van uw puppy opvoeden

Natuurlijk wilt u allereerst dat uw puppy goed naar u luistert. Het is niet fijn als u met uw hond naar het bos gaat, om vervolgens een uur bezig te zijn om hem weer aan de riem proberen te krijgen. Daarnaast veroorzaakt een hond die goed opgevoed is ook minder overlast voor andere mensen, bijvoorbeeld in een café of in gezelschap waar mensen bang zijn voor honden.

Bovendien bouwt u tijdens het opvoeden van uw puppy een goede band op. Uw hond leert namelijk het best naar uw stemgeluid te luisteren tijdens de opvoeding. Jullie brengen tijdens de opvoeding veel tijd met elkaar door, en dat kun je jaren later nog terugzien in jullie band.

Hoe voed ik mijn puppy op?

Veel mensen kiezen er direct voor om hun puppy naar de hondenschool te brengen, of een professioneel hondentrainer in te schakelen. Daar is in principe niets mis mee, maar is het niet veel leuker om het zelf te doen? Dat kan met onze online puppycursus! Met dit ebook leert u zelf de beste methodes om uw pup op te voeden, zonder een dure school of trainer.

Train zelf je hond met een online puppy cursus!
Share