3 soorten hondentrainingen en hun voordelen!

Een hond kan een vriend voor het leven zijn. Maar uw hond is een veel betere vriend als u hem goed opvoedt en de juiste trainingen biedt! Een hondentraining kan namelijk een grote impact hebben op de gezondheid van uw hond en jullie band samen. Bekijk hieronder 3 soorten hondentrainingen.

De puppycursus

Dit is meestal de eerste hondentraining die mensen met hun hond volgen. Tijdens een puppycursus leert uw puppy de basiscommando’s en beginnen jullie met het opbouwen van jullie relatie. Want hoe eerder je daarmee begint, hoe sneller en sterker de band zich vormt. Bovendien geldt dat een puppycursus vaak sneller resultaat oplevert dan trainingen op latere leeftijd!

Extra hondentraining gehoorzaamheid

De meeste honden leren wel commando’s als zit, apport en pootje. Maar soms gaat dit met wat meer moeite dan u zou willen. Wilt u dus dat uw hond nog beter leert luisteren? Of wilt u uw hond meer commando’s aanleren, of aan een meer serieuze training beginnen? Dan is een extra hondentraining gehoorzaamheid geknipt voor u en uw hond.

Sport en Spel hondentraining

Sommige honden hebben meer beweging nodig dan andere; denk bijvoorbeeld aan husky’s, hazewindhonden of herders. Voor dit soort honden zijn sport en speltrainingen ideaal. Hier kunnen ze volledig hun energie kwijt, en worden ze op een creatieve manier uitgedaagd. Zo leert uw hond bijvoorbeeld te slalommen, over de wip en door tunnels te rennen.

U ziet het: voor elke hond is er wel een training, ongeacht de leeftijd of soort. Wij raden daarom ook zeker minstens één hondentraining aan, alleen al om uw pup op te voeden. Maar meer trainingen zijn voornamelijk heel leuk en goed voor uw hond! Wilt u zelf uw puppy trainen? Kijk dan eens naar onze online puppycursus!

Train zelf je hond met een online puppycursus!
Share