Tips voor bij uw puppy training

Op basis van deze website snapt u waarschijnlijk ondertussen hoe belangrijk het is om uw pup goed op te voeden. En niet alleen zodat uw puppy goed luistert, maar ook om jullie band te versterken. Wilt u nog meer uit de puppy training halen? Lees dan hier onze tips voor bij de puppy training, en u zult verbaast staan van het resultaat!

Kies voor een vaste lijn

Veel hondeneigenaren hebben een rollijn voor hun hond. Dat is een lijn die u aan de halsband van uw hond vastmaakt, en die uitgerold kan worden. De rollijn kan ook vastgezet worden. Mensen nemen vaak aan dat deze lijn beter is voor de hond, omdat hij dan meer vrijheid heeft om te bewegen dan met een vaste lijn.
Een rollijn is echter niet altijd ideaal. De lijn is ten eerste vaak erg dun. Als deze rond het been van een persoon raakt en strak komt te staan, kan dat nare brandplekken en littekens opleveren. Daarnaast kan een hele lange rollijn gevaarlijk zijn, omdat uw hond toch wel erg ver van u vandaan kan rennen, maar nog steeds vast zit aan een lijn…
Een laatste punt is dat een hond tijdens de puppy training minder goed leert om aan de lijn te lopen met een rollijn. Uw hond merkt namelijk telkens een soort ‘weerstand’ op, waardoor hij gaat trekken. Bij een rollijn werkt dat, waardoor uw hond trekken associeert met meer vrijheid. En dat is niet de bedoeling!

Schaf een clicker aan voor de puppy training

De clicker heeft u vast wel eens gezien bij een puppy training, of op tv. Dit kleine apparaatje kunt u indrukken om een klikkend geluid te maken. Tijdens de puppy training wordt de clicker gebruikt als beloning, in combinatie met een brokje of ander lekkers. Na een tijdje gaat uw hond de clicker op zich al beschouwen als een beloning.
De clicker is dus een heel handig hulpmiddel om uw hond niet vol te proppen met brokjes als beloning! Zo’n clicker is erg goedkoop, dus op de lange termijn bespaart u ook nog eens geld.

Train zelf je hond met een online puppycursus!
Share