Uw hond is nooit te oud voor een hondencursus!

Hondencursussen worden al snel geassocieerd met puppy’s en iets oudere honden. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat honden van elke leeftijd nog op hondencursus kunnen. Dit kan bijvoorbeeld om bepaald ongewenst gedrag af te leren, of juist nieuwe dingen aan te leren. Ontdek hier meer over een hondencursus voor uw oudere hond!

Wat leert uw oudere hond op hondencursus?

U houdt natuurlijk ongelooflijk veel van uw hond, of deze nu 8 weken of 8 jaar is. Alleen is er net dat ene gedrag waar u zich toch telkens aan ergert. Uw hond blaft bijvoorbeeld elke keer weer als er iemand aanbelt. Of hij luistert heel slecht wanneer hij niet aan de lijn is, en het kost veel moeite om hem weer terug te roepen.

Voor dit soort situaties is een hondencursus geschikt. Nou betekent het niet dat zo’n hondencursus gelijk een ‘heropvoedingscursus’ is, maar uw hond kan er wel bepaalde ongewenste gedragingen afleren. U leert onder andere:

  • Waarom uw hond dit gedrag vertoont
  • Wat u eraan kunt doen om het gedrag af te leren, zonder te straffen
  • Hoe u zorgt dat het nieuwe gedrag in stand blijft

De kans is groot dat u tijdens de hondencursus achter totaal nieuwe inzichten komt, en het ongewenste gedrag van uw hond binnen de kortste tijd heeft opgelost!

Nieuwe dingen leren op de hondencursus

Natuurlijk kan uw hond tijdens de hondencursus ook nog nieuwe dingen aanleren. Heeft u uw hond altijd al willen leren omrollen, apporteren of netjes leren volgen zonder riem? Dan is een hondencursus op latere leeftijd daar de perfecte gelegenheid voor.

Let er wel op dat zo’n hondencursus geen vervanging is voor bijvoorbeeld een puppycursus. Uw hond leert het snelst en het meest als puppy; maak daar dan ook gebruik van!

Train zelf je hond met een online puppycursus!
Share