Hoe kan ik goed mijn pup opvoeden?

Als u besluit om een hond te nemen, wilt u dan een hond die lief en gehoorzaam is, of een eigenwijze hond die altijd maar doet waar hij zin in heeft? Zeer waarschijnlijk gaat u voor de eerste optie – maar in dat geval betekent het dat u uw pup goed moet opvoeden. Goed gedrag komt namelijk niet uit de lucht vallen. Leer hier meer over het opvoeden van uw pup.

Ga met uw pup op puppycursus

Dit is het beste begin van de opvoeding van uw pup. Op een puppycursus weten de hondentrainers precies hoe ze met jonge en onstuimige honden om moeten gaan, en hoe ze de baasjes kunnen betrekken bij de opvoeding. Hier leert uw puppy de eerste commando’s aan en naar zijn naam te luisteren.

Daarnaast is een puppycursus goed om de hond in contact te brengen met andere honden. Hoe eerder u met het opvoeden en dit soort sociale situaties begint, hoe sneller uw pup eraan gewend raakt. Wilt u liever helemaal zelf uw hond opvoeden, maar wel op een professionele manier? Kijk dan eens naar onze online puppycursus!

Uw pup opvoeden met belonen of straffen?

Vroeger werden honden vooral opgevoed vanuit de zogenaamde ‘dominantietheorie’: een hond werkt in een gezin net als in een roedel, en hij moet weten dat hij een onderdanige plek heeft. Deze manier van uw pup opvoeden maakt vaak gebruik van straffen. Wij denken echter niet dat dit de beste manier van opvoeden is.

Bij straffen is de timing namelijk heel belangrijk. Als u net te vroeg of te laat straft, snapt uw pup niet waarom hij iets verkeerd doet. Belonen is een veel vriendelijkere – en minstens even effectieve – manier om uw pup op te voeden. Ook op de puppycursus wordt gebruik gemaakt van opvoeden met behulp van beloningen.

Train zelf je hond met een online puppycursus!
Share