Is een hondentrainer nodig bij de opvoeding van uw hond?

Een hond opvoeden is lastiger dan u misschien denkt. Zeker als hele jonge pup doet uw hond van alles, behalve datgene wat u wilt. Het trainen van uw hond vereist de juiste aanpak en veel geduld, maar kan dan ook een geweldig resultaat opleveren. Een vraag die mensen vaak stellen is als volgt: heb ik een hondentrainer nodig om mijn hond op te voeden?

Wat doet een hondentrainer precies?

Een hondentrainer is iemand die cursussen en trainingen geeft aan puppy’s of oudere honden, en hun baasjes. Hondentrainers weten precies hoe ze op een positieve manier een hond kunnen (her)opvoeden. Daarnaast begeleiden ze de baasjes in het opvoedproces, en geven ze hen tips voor thuis.

Wat veel mensen niet weten, is dat het meestal niet de hondentrainer is die het opvoedwerk doet. In bijna alle gevallen stuurt de hondentrainer juist de baasjes aan, in plaats van de honden! Soms geeft hij of zij wel een voorbeeld met een leshond, maar bijna alles komt vanuit de baasjes zelf. Hierdoor leert een hond om op jonge leeftijd al naar de baas te luisteren, en niet naar de hondentrainer.

Heeft u een hondentrainer nodig bij de opvoeding van uw hond?

Onze ervaringen leren ons dat hondentrainers een belangrijke bron van informatie zijn tijdens de opvoeding van uw hond. Honden opvoeden is namelijk erg moeilijk zonder de juiste kennis. Maar dat betekent niet dat een hondentrainer ook fysiek aanwezig hoeft te zijn bij de opvoeding.

In onze online puppycursus hebben wij de expertise van verschillende hondentrainers gecombineerd, om u zelf te leren uw pup op te voeden. Er staat duidelijk omschreven wat u wel en niet moet doen om uw hond gehoorzaam te krijgen. Kortom, de kennis van de hondentrainer is eigenlijk al genoeg, en die staat in ons ebook!

Train zelf je hond met een online puppycursus!
Share