Extra tips om zelf honden te trainen

Honden zijn intelligente dieren, die veel kunnen leren en goed kunnen gehoorzamen. Dat kost echter wel tijd, training en discipline – zowel van de hond als van u zelf. Bent u veel met uw hond bezig en met het trainen van honden? Neem dan de volgende tips voor het trainen van honden ter harte!

Werk met kleine stapjes tijdens het trainen van honden

Honden kunnen best dingen leren, maar het gaat niet zo vanzelfsprekend als bij mensen. Daarom helpt het om met kleine stappen te werken. Allereerst geeft u uw hond meer zelfvertrouwen en plezier in de training, als u met kleine stappen werkt en hem dus vaker beloont. Daarnaast werkt het trainen van honden in kleine stappen beter, omdat ze de oefening beter leren beheersen.

Blijf geen commando’s herhalen

We zien veel te veel eigenaren van honden telkens weer hun commando herhalen als de hond niet luistert. “Zit, zit, zit! Fikkie, zit! Nu, zit!” Het heeft echter totaal geen zin om dit steeds te herhalen. De hond raakt er alleen maar van in de war, en u raakt zelf waarschijnlijk gefrustreerd.

Het werkt beter als u er eerst zeker van bent dat u de aandacht van uw hond heeft. Dan zegt u één keer duidelijk het commando, en kijkt u of de hond binnen 10 seconden reageert. Is dat niet zo? Dan kunt u het eenmaal opnieuw vragen. Als de hond nog steeds niets doet, snapt hij het commando waarschijnlijk niet, of heeft hij het nog niet in deze setting geleerd. U moet dan een stapje terug in de training.

Train zelf je hond met een online puppycursus!
Share