Verschillen tussen honden en puppies trainen

Elke hond kan profiteren van training; of uw hond nu een Jack Russell of een Duitse Herder, poeslief of onhandelbaar, 8 weken of 8 jaar oud is. Maar er zijn wel verschillen tussen trainingen voor puppies en voor oudere honden. Hoe zit dat precies? En wat kan een oudere hond nog leren?

Honden en puppies trainen

Het trainen van uw puppy is sterk aanbevolen. Op jonge leeftijd leert een hond namelijk het meest en het snelst. Hoe eerder uw puppy in contact komt met andere honden en orde, hoe sneller hij hiervan leert en hoe sneller u verschil merkt. Het is daarom goed om al te beginnen met trainen terwijl uw hond nog een puppy is.

Puppies kunnen namelijk erg druk en onhandelbaar zijn. Ze hebben nog niets geleerd en weten niet wat hun plaats in het gezin is. Tijdens een training of cursus leert de puppy om te gaan met andere honden, groot of klein, en worden de eerste commando’s aangeleerd. Maar niet alleen puppies profiteren van training; ook oudere honden kunnen nog dingen leren.

Wat voor training is er voor oudere honden?

Iets oudere honden luisteren waarschijnlijk al redelijk goed. Ze reageren op het commando ‘zit’, en apporteren gaat ook zonder problemen. Maar elke hond kent nog steeds wel wat gedragsproblemen, of doet regelmatig dingen die de baas liever niet zou zien. Daarvoor zijn er trainingen voor oudere honden.

Op deze training kunnen honden bepaald ongewenst gedrag afleren, maar ook nieuwe commando’s en trucs leren. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal parcours voor honden: met training kan ook een oudere hond dit leren. Kortom, er zijn trainingen voor zowel honden als puppies – maar hoe eerder u begint, hoe beter!

Train zelf je hond met een online puppycursus!
Share